Borgis-Prin Bt.
Kik is vagyunk?

Minden, ami „piszkolja” a papírt

Szenvedélyünk még egészen 1970-ben kezdődött, amikor Prinner Gábor elővett egy papírt és ráírta a megfelelő helyre, ő bizony grafikus lesz. Eltelt 23 év, és megalakította – persze papírt nem sajnálva – a cégünket. Eleinte kizárólag kiadványok tördelésével, névjegykártyák és szórólapok tervezésével és készítésével foglalkoztunk. Sok – sok papírt összepiszkoltunk, mígnem egy kellemes tavaszi délutánon Kollányi Julianna is csatlakozott a céghez, s így lettünk mi ketten „egy csapat”. Nyilván kitöltöttük a megfelelő papírokat, hisz a boldog megszállottság immár kettőnket érintett meg. Viszont a profil is bővült: most már egy nő szeme is figyelte a papírokat, egyre több, immár teljes körű grafikai munkát, cégek teljes arculattervezését, színes magazinok, különleges meghívók és szórólapok, mint ahogy egyedi névjegykártyák tervezését is bátran elvállaltuk. Már ketten voltunk akinek volt papírja, és egyre tudatosabban „piszkoltuk” be azt. Sajnos vagy szerencsére, a papír is öregszik ...hm, ugye ismeri ezek jellegzetes, kicsit kesernyés illatát... ezért a régi papírok szerelmese, Dárdai Zsuzsa elkezdett nálunk fotóretusálással foglalkozni: azóta személyre szóló ajándékokat is megvalósítsunk, készülnek műhelyünkben fotómontázsok és egyedi, fotós naptárak is.
2006-ban megtaláltuk a „negyedik lábunkat” Pándy Emesét, aki lassan 25 éve foglalkozik reklámgrafikával és dekorációval. Nem nehéz kitalálni: ő is a papír bűvöletében él: ő elsősorban reklám-dekorációs munkáinkkal, reklámtáblák, autódekorációk, kiállítási standok tervezésével valamint üzleti belső- és kirakati grafikák kivitelezésével foglalkozik.
A mi papírquartettünknél bizony a papír azóta is csak fogy, mi pedig imádjuk teleírni, összeragasztani, feldarabolni, átfesteni, visszahajtani, vonalazni és csíkozni és van mindenünk ahhoz, hogy tartalmasan piszkoljuk össze a papírt. Mert a papír kincs, a tudás hordozója és mi ebben hiszünk.